“Време е да излезем утре – над 70%. Време е

...
 
“Време е да излезем утре – над 70%. Време е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е да излезем утре, няма да чакаме някой спасител!

 

“Време е да излезем на следващия ден – над 70%. Време е хората да кажат: “От нас зависи ”. Няма да чакаме някой избавител! Няма избавител, само че това значи всеки един от нас да каже – “Зависи от мен. ” Тоа сподели съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, след среща с протестиращите жители пред ЦИК, съобщи БНР.

“Време е да излезем на следващия ден – над 70% ”

“Аз мога да бъда част от тази смяна. Благодаря ви, че сме дружно и чакам дружно да създадем това, което на следващия ден би трябвало да се случи – изборна интензивност над 70%. Вярвам във вас и благодаря, че сте тук ”, сподели той.

Ескалация на напрежението пред ЦИК

Протестиращи против ЦИК блокираха жълтите павета.Протестът беше проведен в обществените мрежи. Поводът,вчерашното решение за анулация на машинния избор.

Ескалация на напрежението пред ЦИК

На митинга породи напрежение сред протестиращите и полицията. Те блокираха и придвижването в региона на някогашния Партиен дом.

Изключително засилено е полицейското наличие в региона

Недоволството на хората е провокирано след снощното решение на ЦИК да отпадне машинния избор на идните локални избори, както и на балотажа идната неделя. Така гласоподавателите ще имат опция да гласоподават единствено с хартиена бюлетина.

ЦИК да преразгледат решението си

“Над 660 хиляди бюлетини бяха оповестени за недействителни на последните избори с хартия. Можем единствено да гадаем какъв брой от актуалните кметове са определени с тях ”.Това съобщи по- рано министър председателят Николай Денков в изказване от Министерския съвет.

Вчера ЦИК забрани гласуването с тях, това се направи на един отчет на ДАНС, в който наблюдения са интерпретирани манипулативно и са направени внушения, че някой може да манипулира вота. Те са неоснователни. Машините сега играят ролята на принтери и може да видите дали гласът ви е регистриран правилно, сподели още Денков.

“Днес е ден за размисъл, в който би трябвало решим за кого ще гласуваме, вместо това би трябвало да обсъждаме по какъв начин ще гласуваме – с машини или на хартия. ”

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР